У разі прийняття пенсійної реформи мінімальну пенсію підвищать на 11% – Денисова

Підвищення стосуватиметься пенсіонерів, які мають повний страховий стаж

Про головне

Оксана Чорна

Мінімальна гарантована пенсія, у разі прийняття пенсійної реформи Верховною Радою, збільшиться на 11% і складе 1452 гривень

Про це заявила народний депутат України, голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова, передає прес-служба Комітету Ради.

За словами Людмили Денисової, після прийняття пенсійної реформи для призначення та перерахунку пенсій буде застосовуватися прожитковий мінімум на 1 грудня 2017 року.

Тобто, з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, складе 1 452 гривень, а не 1 312 гривень, як зараз.

Глава комітету також підкреслила, що з 1 жовтня для 5,6 мільйонів пенсіонерів пенсії в середньому збільшаться на 692 гривень.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про підвищення пенсій.

Зокрема, законопроект №6614 передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

Уряд пропонує відновити диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку і страхового стажу та переглянути умови індексації пенсій.

Раніше Кабмін затвердив чотири законопроекти щодо пенсійної реформи із зауваженнями Національної ради реформ.

Відзначимо, що Всесвітній банк (ВБ) і МВФ висловили стурбованість змінами в законопроекті про пенсійну реформу.

Джерело фото

Схожі публікації