У Раді пропонують посилити відповідальність за незаконне поводження зі зброєю

За законопроектом пропонують саджати до 10 років

Про головне

Ірина Капуш

Народний депутат України Борислав Береза зареєстрував законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що ініціатором законопроекту №8203 "Про внесення змін до статті 263 Кримінального кодексу України" виступив заступник голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Борислав Береза.

Пропонується, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу каратиметься позбавленням волі на строк не від трьох до семи років, а від шести до десяти років.

Крім того, повідомляється, що оновлена стаття 263 Кримінального кодексу України передбачатиме збільшення штрафу за носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї без дозволу.

Якщо законопроект ухвалять штаф становитиме не до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, як зараз згідно з чинними нормами, а до трьох тисяч. При цьому позбавлення волі за такі дії може збільшиться до п'яти років, тоді як зараз визначено до трьох років.

Джерело фото

Схожі публікації