У Польщі запроваджують проект з безкоштовного працевлаштування українців

Проект спрямований на подолання шахрайства при працевлаштуванні

Про головне

Ірина Капуш

Польсько-українська господарча палата разом із Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування започаткували проект "Партнерство та працевлаштування"

Проект має на меті подолати шахрайство при працевлаштуванні українців у Польщі та організувати правове функціонування ринку міжнародного працевлаштування українців, передає "Укрінформ" з посиланням на Всеукраїнську асоціацію компаній з міжнародного працевлаштування.

"Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники отримуватимуть дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал. Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удару по шахрайських схемах і недобросовісних компаніях, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що".

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування

Також у повідомленні йдеться, що  президент асоціації Василь Воскобойник зазначив, що, на його погляд, в Україні недостатньо дбають про права своїх заробітчан.

"Українцям необхідно знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Крім того, працевлаштовуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються всі передбачені польським законодавством норми охорони праці і є соціальне страхування".

  Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування

Джерело фото 

Схожі публікації