У Міносвіти пояснили, що трапилось із зниклими заявами абітурієнтів

Заяви вступників залишилися в системі ЄДЕБО, їх необхідно поновити

Про головне

Оксана Чорна

Проблеми у роботі е-кабінетів виникли через обмеження потужностей системи

У понеділок, 17 липня, ДП "Інфоресурс" повідомило про ануляцію конкурсних заяв вступників, у яких не було повної інформації, зокрема про конкурсний бал.

18 липня перший заступник міністра освіти та науки Володимир Ковтунець пояснив проблеми в реєстрації заяв обмеженням потужностей системи ЄДЕБО та запевнив, що заяви вступників можна поновити.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Заяви залишилися в системі, вони нікуди не зникли. Ці заяви зараз не бачать приймальні комісії вишів. Абітурієнтам треба зайти в свій кабінет і поновити їх. Зараз результати ЗНО будуть підтягнуті". 

Володимир Ковтунець, перший заступник міністра освіти та науки 

За словами Володимира Ковтунця, проблеми в роботі ЄДЕБО в перші дні подачі вступниками заяв могли бути викликані тим, що адміністратор обмежив потужності системи.

"Розробник системи вважає, що "Інфоресурс" не підключив достатньо ресурсу. Іноді адміністратор системи намагається регулювати доступ таким чином, щоб можливо було відсіяти DDOS-атаки, які можливі при великій кількості звернень". 

 Володимир Ковтунець, перший заступник міністра освіти та науки 

Заступник міністра нагадав, що умовами прийому до ВНЗ визначені випадки, в яких абітурієнти можуть подавати документи до вишів у паперові формі. Також вступники можуть звернутися безпосередньо до приймальних комісій, де їм нададуть допомогу з реєстрації заяв у електронній формі.

Джерело фото

Схожі публікації