У Києві затримали хакерів, які вкрали понад 10 млн гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток

Для всіх чотирьох затриманих обрано запобіжний захід ‒ тримання під вартою

Про головне

Ярина Боринець

Співробітники СБУ затримали хакерів, які, за попередніми даними, вкрали понад 10 млн гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ, передає Громадське.

За даними спецслужби, учасники угруповання «зчитували» картки клієнтів банківських установ, викрадаючи реквізити доступу.

Зловмисники також через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для порушення штатного стану функціонування систем та отримання несанкціонованого доступу до даних.

Під час обшуків у учасників угруповання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку зі встановленим шкідливим програмним забезпеченням та перепискою хакерів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених пластикових карток, мобільні телефони, банківські картки, які підтверджують проведення нелегальних оборудок. Правоохоронці також вилучили мільйон двісті тисяч гривень, пістолети Макарова, «ТТ», автомат Калашникова з глушниками та велику кількість набоїв до них.

Наразі чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у скоєнні злочинів та затримано згідно зі статтею 208 (Незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків).

Для всіх чотирьох затриманих обрано запобіжний захід ‒ тримання під вартою.

Джерело фото

Схожі публікації