У Києві викрили конвертаційний центр з мільйонними доходами

Кияни організували злочинну схему з конвертації коштів та мінімізації податків для підприємств

Про головне

Аліна Лісненко

Правоохоронці виявили у Києві злочинну схему з конвертації коштів та мінімізації податкових зобов’язань для підприємств реального сектору економіки

Для реалізації злочинної схеми використовували низку підконтрольних, так званих, транзитних комерційних структур, повідомляє прес-служба Департаменту захисту еконопіки Нацполіції України. 

Odoo CMS - велика картинка

Вказані підприємства отримували на свої рахунки кошти за начебто надання робіт, послуг і товарів. Це були фіктивні фінансово-господарські операції по постачанню будівельних матеріалів.

В подальшому, для конвертації коштів у готівку, перераховували їх на рахунки підконтрольних фізичних та юридичних осіб.

Odoo CMS - велика картинка

Впродовж року за такою схемою конвертували майже 120 мільйонів гривень. За попередніми даними сума нанесених державі збитків становить майже 20 мільйонів гривень.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели обшуки в офісах комерційних структур, за місцем мешкання фігурантів справи та в їх автомобілях.

Odoo CMS - велика картинка

Правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, флеш-носії, фінансово-господарську документацію, печатки різних підприємств, а також підроблений відтиск печаті одного з банків.

Кримінальне проводження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Фото прес-служби Департаменту захисту еконопіки Нацполіції України

Схожі публікації