У Києві мітингують біля каплички на вул. Володимирській

Акцію проводять на підтримку архітекторів, яких підозрюють у спробі підпалу каплиці УПЦ МП

Про головне

Аліна Лісненко

У Києві біля Національного музею історії України близько сотні активістів проводять акцію на підтримку заарештованих архітекторів Олександра Горбаня та Олексія Шемотюка

Архітекторів підозрюються у спробі підпалу у ніч на 25 січня релігійної споруди Української православної церкви Московського патріархату, повідомляє "УНІАН".

У той же час близько 250 вірян прийшли на службу, яка проходить у релігійній споруді УПЦ МП, розташованій біля музею. Активісти та віряни сперечаються щодо релігійних та історичних питань. Віряни просять не заважати проведенню служби. Втім активісти наполягають, що капличка, яку вони називають "МАФом", встановлена незаконно і що її необхідно демонтувати. На місці перебувають працівники поліції, передає видання.

Одна з наголовніших причин акції - вимога звільнити арештованих архітекторів. Учасники акції тримають велике чорне полотно, на якому червоними літерами написано "Архітекторів на волю. МАФ ФСБ на смітник". На акції лунають заклики "Росія геть з України", "Геть московського попа", "Свободу архітекторам", "Архітекторів на волю", "Геть ФСБ" та інші. Також звучать гасла, що Донбас і Крим - це Україна. Активісти стверджують, що земля, на якій встановлена релігійна споруда, є комунальною власністю Києва, йдеться у повідомленні.

Фото: Громадське

Схожі публікації