У Японському морі зникло риболовецьке судно "Восток"

На борту перебувала 21 людина

Про головне

Ярина Боринець

Біля берегів Примор'я в Японському морі зникло риболовецьке судно "Восток", на борту якого перебувала 21 людина

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як розповіли в МНС, вранці 25 січня на судні, що знаходиться приблизно в 200 кілометрах на південь від мису Гамова, спрацював аварійний радіомаяк. Спроби вийти на зв'язок з судном "Восток" не принесли результату.

У район надзвичайної події спрямований корабель берегової охорони і два вертольоти Хабаровського авіаційно-рятувального центру МНС РФ. Під час пошуків було виявлено два рятувальні жилети і побутове сміття.

Судно "Восток" приписано до сахалінським порту Невельськ. Воно виходило з порту Донгхе в Південній Кореї на Сахалін в порт Холмськ. Всі члени екіпажу "Востока" - росіяни.

За фактом втрати зв'язку з судном Слідчий комітет порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації морського транспорту, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб).

На думку джерела "Інтерфаксу" в міжнародних службах морського пошуку і порятунку, судно могло затонути через сильний шторм в Японському морі, і екіпаж навряд чи встиг скористатися рятувальним плотом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та першими дізнавайтесь про головні події країни та світу.

Джерело фото

Схожі публікації