У Греції затримали 120 українських моряків за перевезення нелегалів

Третину з них вже засудили

Про головне

Аліна Лісненко

За звинуваченнями у перевезенні нелегальних мігрантів до Греції затримали 120 українських громадян

42 українських моряки вже засуджені до позбавлення волі на термін від 8 до 25 років, заявив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає "5 канал"

За словами Погорельцева, ця динаміка є доволі негативною, кількість громадян України, втягнутих у схеми перевезення нелегальних мігрантів, зростає, тож проблема є системною.

Погорельцев також зазначив, що, вочевидь, існують схеми, за якими наші громадяни втягуються до цієї протиправної діяльності, в тому числі структурами на території України, але дехто із наразі засуджених у Греції українців знали про незаконність цих дій.  

"Я можу з певністю сказати, що принаймні частина з наших громадян, які зараз або перебувають під слідством, або засуджені на території Греції, цілком усвідомлювали те, що вони мають зробити, куди їдуть, і що вони мають перевозити нелегальних мігрантів, і що за цей злочин передбачено доволі суворе покарання". 

Сергій Погорельцев, директор Департаменту консульської служби МЗС

За його словами, українські консули у Греції відвідують затриманих громадян, передають їм засоби гігієни, теплі речі і предмети першої необхідності, надають консульські поради та консультації.

Водночас Погорельцев зауважив, що далеко не кожен із наших громадян погоджується на відвідання консулом, бо не бажають надавати йому інформацію про себе.

Раніше повідомлялося про те, що 5 лютого родичі ув’язнених у Греції українців проводили акцію з вимогою до омбудсмена та МЗС сприяти звільненню громадян України.

Родичі затриманих скаржаться на відсутність належної комунікації з рідними та недотримання прав і ненадання медичної допомоги українцям у грецьких в’язницях, а також на відсутність додаткової угоди з Грецією щодо термінів ув’язнення, йдеться у повідомленні.

Джерело фото

Схожі публікації