У дворі краєзнавчого музею відкрилась фотовиставка «Силуети Чернівців»

Свої роботи презентували фотографи Володимир Цитрак та Кіра Ставчанська

Про головне

Оксана Чорна

На фото виставки зображені місто та його мешканці, що існують невід’ємно один від одного

«Силуети Чернівців» – суміш фотографій у стилі стріт, пейзаж, портрет та жанровий портрет. Головні персонажі фотовиставки – вулиці Чернівців та люди, які ними ходять.

Автори фото – члени фотоклубу «Позитив» Володимир Цитрак та Кіра Ставчанська. Місто на роботах чернівчан зазвичай у темних кольорах, туманне й таємниче, але водночас тепле та привітне. Таким, переконують митці, і є для них Чернівці.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

«Для мене місто є живим організмом, який існує паралельно зі своїми мешканцями. Вони залежать одне від одного, змінюють один одного. Інколи виникають моменти, коли, йдучи містом, раптово відчуваю, що зараз буде вдалий кадр. Тоді ще не бачачи об’єкт, уже готуюсь робити фото. Найбільше мене приваблює стара частина міста: вулиці біля Резиденції, особливо Капеланська».

Володимир Цитрак

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
«На фотографіях, які я обрала для виставки, Чернівці не є ідеальними: трішки пошарпані, без ремонту, із зайвими дротами-антенами, стрими парканами та воротами. Але місто завжди живе та світле, привітне й відкрите, як і його мешканці. І цей дворик, в якому ми проводимо виставку, наче відтінює фотографії. Це місце зі специфічною атмосферою, що має історію та душу».

Кіра Ставчанська

Фотовиставка «Силуети Чернівців» триватиме до 28 травня у дворі краєзнавчого музею.

Фото Василя Салиги

Схожі публікації