У Чернівцях завершився фестиваль комедій "Золоті оплески"

Найкраща вистава - "Ти мій Бог" румунського театру з Ботошан

Про головне

Diana

Альтернативне журі відзначило виставу Рівненського муздрамтеатру.

Останніми на фестивалі комедій виступили гості - актори Національного драмтеатру імені Івана Франка. 1 листопада вони зіграли комедію "Зірка або Інтоксикація театром". Глядачі стримано сприйняли виставу, очікували від киян більшого. Оскільки квитки на виставу за участю Богдана Бенюка чернівчани розкупили за тиждень до її початку, а після антракту у партері з'явилися вільні місця.

Після вистави журі фестивалю оголосили переможців. Найкращою виставою стала румунська "Ти мій Бог" з міста Боштан. Номінації "Найкраща жіноча роль" і "Найкраща чоловіча роль другого плану" теж дісталися акторам із Румунії.

Краща чоловіча роль - Ігор Ніколаєв за роль каліки Біллі та кращий акторський ансамбль у виставі «Каліка з острова Іншмаан» Рівненського академічного українського музично-драматичного театру. 

Краща жіноча роль другого плану - Ксенія Король за роль Шевчихи у виставі «Запечатаний двірник» Чернівецького музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Текстовий та графічний блок Odoo

 Краще виконання партії у музичній виставі - Любов Моцок за роль Терпелихи «Анничка» Коломийського театру імені Івана Озаркевича. За цю ж виставу художниця Наталія Тарасенко отримала номінацію - краща сценографія.

Кращий режисерський задум та втілення, краще музичне та пластичне вирішення вистави - «Ніч перед Різдвом» Чернігівського театру імені Тараса Шевченка.

Краща лялькова вистава - «Недотепа із Вертепа» Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

Моновистава «Білі мотилі, плетені ланцюги» отримала номінацію - краща вистава на малій сцені.

Творча майстерня - «Театр у кошику» Львівського Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса.

Краща вистава за версією альтернативного журі: «Каліка з острова Іншмаан» Рівненського театру.

Спеціальна відзнака журі - за збереження і популяризацію історико-культурних надбань рідного краю засобами театрального мистецтва - «Запечатаний двірник»

Чернівецького театру імені Ольги Кобилянської та «Анничка» Коломийського академічного театру.

Фото Віталії Козменко.

Схожі публікації