У Чернівцях заочно засудили бойовиків ДНР

Двом бойовикам терористичної організації дали по 11 років позбавлення волі

Про головне

Аліна Лісненко

Колегія суддів Шевченківського райсуду обласного центру засудила до одинадцяти років позбавлення волі бойовика терористичної організації "ДНР"

Про це повідомляє molbuk.ua з посиланням на прес-службу управління СБУ в Чернівецькій області.

Правоохоронці встановили, що мешканець Макіївки у серпні 2014 року приєднався до незаконного збройного формування так званої "ДНР". Він брав активну участь у бойових діях і на початку 2017 року був затриманий під час бойового зіткнення силами антитерористичної операції.

Затриманий бойовик засвідчив численні факти участі у незаконних збройних формуваннях так званої "ДНР" громадян РФ, у тому числі російських військових, які перед відправленням до України проходили тренування у спеціальних таборах на території Росії.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та засудив до одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Odoo CMS - велика картинка

За цією ж статтею Кримінального кодексу Шевченківський районний суд Чернівців заочно виніс вирок жителю міста Сніжне Донецької області. Бойовик із травня 2014 року брав активну участь у терористичній організації "ДНР", зокрема в бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів поблизу Донецького аеропорту ім. Сергія Прокоф’єва, населених пунктів Іловайськ, Дмитрівка, Круглик, Рідкодуб та Кожевня Донецької області.

Вирок суду – одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Фото прес-служби СБУ в Чернівецькій області

Схожі публікації