У Чернівцях з'явився безпечний простір

ЛГБТ-спільнота презентувала проект Safe Space (ВІДЕО)

Про головне

Оксана Чорна

10 закладів Чернівців показали, що в них не толерують дискримінацію 

У Літературному целанівському центрі 10 травня відбулась презентація проекту «Safe Space». Мета проекту – створення безпечного простору для дискримінованих меншин.

 
 

За допомогою «Safe Space» правозахисні організації для ЛГБТ-спільнот намагаються адаптувати місцеву інфраструктуру до потреб вразливих груп населення, які зустрічаються з дискримінацією в суспільстві. Це – представники етнічних , расових, релігійних меншин, ЛГБТ-люди, люди з інвалідністю. Інструментом є створення мережі закладів малого та середнього бізнесу, сфери послуг, громадських організацій, проектів та івентів, які б відкрито позиціонували себе як такі, що не толерують будь-якого роду дискримінацію.

У проекті взяли участь 10 представників різних сфер бізнесу. Серед них: Лабораторія культури, Целанівський літературний центр, Букініст, North Bukovyna Store, 28/33 Home Bar, ООО «Персонал-Сервіс», патрульна поліція, чернівецьке представництво громадянської мережі ОПОРА та Центр сучасного мистецтва.

За допомогою спеціально розробленого стікера ці заклади показують, що в них будь-яка людина може почувати себе у безпеці.

"Усі світові міжнародні дослідження, які проводилися близько 50-60 років тому, говорять, що представники ЛГБТ-спільноти складають від 4 до 7 % загального населення. Незалежно від того, яка це країна, місто, регіон".

Софія Лапіна, регіональний представник Правозахисного ЛГБТ центру "Наш Світ"

Організатори планують збільшувати кількість учасників «Safe Space». Також сподіваються створити подібний проект в Івано-Франківську та у Львові.

Для безпеки відвідувачів презентації проекту біля Літературного целанівського центру патрулювала поліція.

Більше про ЛГБТ-спільноту в Чернівцях читайте у нашому інтерв’ю із Софією Лапіною.

Схожі публікації