У Чернівцях влаштували безкоштовний сеанс психотерапії у вигляді театру

Студенти-медики організували перфоманс, на якому відтворювали історії з життя глядачів

Про головне

Ігор Волощук

22 березня у Чернівцях відбувся перфоманс чернівецького плейбек-театру «Луна»

Під акомпанемент гітари актори імпровізаційно відтворювали історії, запропоновані відвідувачами, за допомогою різних технік. Це були і давні спогади з дитинства, що викликали в оповідача сльози, і розповіді про кумедні ситуації з життя, які змушували гостей сміятися. Актори мали шанс послухати історії перед їх відтворенням.

«Напрям психодрами, в якому ми працюємо, та подібні нашому проекти, допомагає людині, яка моделює ситуацію, побачити її зі сторони у такому собі 4D-форматі, поглянути на цю історію так, як її  сприймають актори, зробити висновки, висловити устами інших те, що їй, можливо, не сила сказати. Та «вилікуватися» від душевного болю чи заспокоїти емоції».

Вікторія Осипенко, кондакторка плейбек-театру

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Трупа театру складається з музиканта, 5 акторів та «кондактора», себто модератора, який розмовляє з героєм та задає техніку, в якій має бути виконана історія останнього. У такому складі театр існує ще з 2014 року на некомерційних засадах. Він був першим студентським плейбек-проектом в Україні.

«Наш театр існує завдяки ентузіазму та глядачам. Це вигода у два вектори: глядач отримує такий собі безкоштовний сеанс психотерапії, а актор – безцінний лікарський досвід спілкування з різними людьми, уміння проникнути в серцевину їхніх проблем та допомогти знайти вихід».

Вікторія Осипенко, кондакторка плейбек-театру

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Наступний перформанс плейбек-театру відбудеться 19 квітня.

Трансляцію події та повний фотозвіт дивіться на сторінці Weche у Facebook.

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації