У Чернівцях виступить французько-американське тріо Vincent Bourgeyx

"Французька весна в Україні" святкує 16-у річницю

Про головне

Аліна Лісненко

12 квітня о 19:00 в Центрі культури "Вернісаж" відбудеться концерт французько-американського тріо Vincent Bourgeyx та українського джаз-бенду Belle Vue

Фестиваль сучасного французького та франко-українського мистецтва "Французька весна в Україні" святкує 16-у річницю. Фестиваль розгорне свою активність у близько десяти містах країни і цьогоріч вперше завітає до Чернівців.

Організатори фестивалю: Французький інститут в Україні, культурна мережа "Альянс Франсез", Посольство Франції в Україні. Партнери у місті Чернівці — мистецька формація DZESTRA та Belle Vue Band.

Odoo CMS - велика картинка

Vincent Bourgeyx Trio (Jazz, Франція-США)

Венсан Буржекс (фортепіано) – один з найбільш яскравих джазових піаністів сучасної Франції. Він народився в Бордо в родині відoмoгo драматурга Клода Буржекса. Музикант навчався в США в знаменитому коледжі Берклі, де був першим студентом, який отримав престижну премію журналу Billboard.

Після закінчення університету Венсан Буржекс переїхав в Нью-Йорк, де став активним учасником музичної сцени столиці джазу. Він співпрацює з багатьма відомими музикантами, включаючи легендарних джазменів: тромбоніста Аля Грея і ударника Боббі Дарема (пізніше вони створять тріо «BоBоBо» з басистом П'єром Буссаге). Протягом декількох років був піаністом в квартеті Джейн Айри Блум.

Повернувшись до Франції в 2003 році, він продовжує грати з такими великими музикантами, як Раві Колтрейн, Авішай Коен, Лью Табакін, Хал Сінгер, Боббі Дарем, Метт Пенман, Сара Лазарус, Марк Томас, Андре Чеккареллі, Ерік Ле Ланн, Дебора Браун, Домінік Фаріначчі, П'єр Буссаге, Рік Маргіца, Джефф Баллард.

У 2017 році Венсан Буржекс став фіналістом премії Джанго Рейнхардта і номінантом на Victoires de la Musique Jazz. Великий успіх отримали його альбоми, засновані на оригінальній музиці: “Introduction”, “Un Ange Qui Ricane”, “Again”, “Hip”, “Short Trip”. Новий альбом Венсана Буржекса “Cosmic Dream” виходить у квітні 2019 року.

http://vincentbourgeyx.net/vincentbourgeyx

Odoo CMS - велика картинка

Дерріл Холл (контрабас) – відомий басист, який живе у Франції. Народився у Філадельфії, і починав свою кар'єру в США. У 1996 році Дерріл Холл став переможцем Міжнародного конкурсу Телоніуса Монка.

У 2004 році музикант переїхав до Франції. Він виступає з такими артистами як Сідар Уолтон, Дайана Рiвз, Дідьє Локвуд, Уейн Ескоффері, Роберт Гласпер та іншими. З 2017 року Дерріл Холл постійно співпрацює з Венсаном Буржексом.

www.darrylhallbassist.com

Odoo CMS - велика картинка

Бенджамін Хенок (барабани) – ударник і композитор. Ріс в артистичній сім’ї: його мати художниця, батько рекламний фотограф, а вітчим – музикант. Саме вітчим став вчити хлопчика музиці, і у віці 12 років Бенджамін дебютував на професійній сцені. Бенджамін Хенок гастролює по всьому світу. У різні роки співпрацював із Мішелем Леграном, Кенні Гарретом, Джеймсом Тейлором, Дідьє Локвудом, Марком Тернером, Раві Колтрейном, Рішаром Гальяно, біг-бендами Лінкольн Джаз Центру і WDR. Він також був талановитим лідером у таких групах, як Prysm (що має п'ять альбомів на лейблі Blue Note) і, викладає  в American School of Modern Music

www.benjaminhenocq.com

Odoo CMS - велика картинка

Belle Vue Band (Jazz Fusion, Україна)

Belle Vue Band – нове ім’я у джазовому просторі України, експеримент саунд продюсерів, класичних, джазових та рок музикантів з Чернівців. Проект існує у формі тріо та квартету. Постійні учасники: Алекс Руді (бас), Віталій Шляхта (гітара) та Серж Запорожець (барабани). Музика колективу – це суміш джазу, фюжину, фанку та вкраплень фолкових мотивів.

Odoo CMS - велика картинка

Кількість місць на концерт обмежена, вхід за запрошеннями. З приводу запрошень звертайтеся у магазин Букініст (вул. Головна, 31) або Steinbarg Gallery & Cafe (вул. Університетська, 11).

Деталі: www.dzestra.org або за тел. +38 066 1709712.

Подія у Facebook.

Схожі публікації