У Чернівцях відбувся круглий стіл із фінансових питань ДФРР

Чи ефективно регіони використовують кошти ДФРР: обговорення результатів дослідження

Про головне

Діана Кермач

4 червня в Українському Народному Домі відбулась дискусія на тему «Аналіз ефективності державної підтримки проектів регіонального розвитку»

Учасники обговорювали, як регіонам вправно використовувати фінансові ресурси, як спрямувати їх на примітивні сфери та про проблеми виділення і освоєння коштів ДФРР.

ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення" спільно з регіональними експертами в Одеській, Львівській, Луганській, Чернігівській та Чернівецькій областях провела дослідження ефективності державної підтримки проектів регіонального розвитку.

"Мета дискусії – не просто презентація наших напрацювань, а порадитись з місцевими фахівцями, представниками влади, громадськості, щодо проблем виділення та освоєння коштів ДФРР, тобто її місце у загальній системі ресурсного розвитку України". 

Андрій Крупник, голова "Асоціації сприяння самоорганізації населення"

Odoo CMS - велика картинка

"Наразі ДФРР є прогресивним фінансовим інструментом. Це ті кошти, які спрямовані на розвиток громад і регіонів. І під час нашого дослідження було виявлено, що значна частина коштів виділяється на такі розпорошені, точкові проекти, які не приносять результативності та надходження коштів до народних бюджетів". 

Олександра Калашнікова, провідний аналітик дослідження

Також експерти стверджують, що Чернівецька область не є лідером з подання проектів до ДФРР, втім прогресує у їх фінансуванні. За результатами дослідження, фінансуються майже 26% поданих проектів.

Текст та фото Діани Кермач

Схожі публікації