У Чернівцях відбувся диспут-клуб про те, яким молодь бачить життя в об'єднаній громаді

Захід провели у форматі світового кафе

Про головне

Галина Волощук

19 травня у Чернівецькому Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся захід «Яким молодь бачить життя в об'єднаній громаді» у форматі світового кафе

Що потрібно змінити, аби молодь обирала працювати в громадах, а не за кордоном? Мета заходу – об’єднати на одній платформі представників об’єднаних територіальних громад та студентів різних напрямків.

«Територіальні громади зацікавлені в сильних, молодих та незаангажованих кадрах. Саме сьогоднішня діалогова платформа слугуватиме тій моделі, яка має бути громада, аби молодь залишалась в ній жити. Хочемо почути думку представників громад та молоді, що для цього потрібно».  

Татарчук Тетяна, директорка Центру розвитку місцевого самоврядування

Odoo CMS - велика картинка

Подія приурочена до дня Європи, адже сама реформа децентралізації влади та місцевого самоврядування є однією з найуспішніших. Вона суттєво підтримується європейським союзом.

«Ми функціонуємо в рамках європейської програми «U-LEAD з Європою». Це програма Євросоюзу з розбудовою прав та можливостей на місцевому рівні, яка підтримує країну в реформуванні органів місцевого самоврядування».   

Татарчук Тетяна, директорка Центру розвитку місцевого самоврядування

Влітку студенти зможуть знайти роботу на ярмарку вакансій.

«Плануємо ярмарок вакасій, більш широкий захід, де студенти могли би ознайомитись з вакансіями, які має кожна конкретна громада. Адже дуже часто бууває, коли штат сформований, але там ніхто не працює, тому що немає спеціалістів. Але через це вони можуть запропонувати достойну зарплату, а деякі громади - житло. А це ті базові цінності, які необхідні для того, аби почати свою кар’єру». 

Татарчук Тетяна, директорка Центру розвитку місцевого самоврядування

Фото Галини Волощук

Схожі публікації