У Чернівцях відбулись Літні дебатні ігри

Молодь дискутувала про заборону російських сервісів

Про головне

Аліна Лісненко

Учасники з’ясовували, чому санкції держави є важливими та їх слабкі сторони

6 червня у Літературному целанівському центрі пройшли Літні дебатні ігри. Учасники змагання – молодіжна секція ГО «Буковинська медична громада» та Чернівецьке відділення ВМГО "Федерації дебатів України".

Темою дебатів стала «Цензура та заборона соціальних мереж – право держави?».

До складу журі увійшли: Юрій Бурега – депутат Чернівецької міської ради, ВО "Батьківщина"; Максим Волошин – редактор Чернівецького громадського телебачення INFO KEY; Дмитро Левченко – керівник порталу "Geometria»; Тарас Прокоп – координатор проектів Громадянської мережі ОПОРА в Чернівецькій області; Марічка Романова – актриса Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської.

Команда «Уряд» пояснювала необхідність санкцій, а «Опозиція» доводила, що це – обмеження свободи слова. Також учасники відповідали на питання опонентів, слухачів та журі.

Odoo CMS - велика картинка

Судді оцінювали учасників за релевантністю, доведеністю та вагомістю аргументів та ораторським мистецтвом.

Після двох годин обговорень перемогла команда «Опозиція».

Організатори наголосили, що дебати розвивають критичне мислення та ораторські здібності молоді, а також висловили сподівання, що такі заходи відбуватимуться у Чернівцях частіше.

«Дебати формують у студентів вміння критично мислити, аналізувати, а також виступати, висловлювати свою думку критично. Це важливо для кожного, бо вміння наводити аргументи, доводити їх фактами потрібне кожному. Я думаю, дебати повинні проходити в кожному університеті, кожній школі, щоб молодь вчилась аналізувати інформацію та доводити свою позицію». 

Тарас Прокоп, член журі

Фото Оксани Чорної

Схожі публікації