У Чернівцях відбулася зустріч із засновниками видавництва "П'яний корабель"

Івано-франківці розповіли про мертвих поетів "П'яного корабля"

Про головне

Діана Кермач

31 жовтня у медіа-центрі "Belle Vue" відбулася зустріч із представниками видавництва "П'яний корабель" 

Незалежне видавництво "П'яний корабель" з'явилось у 2015 році. Його заснували в Івано-Франківську поет Мірек Боднар та перекладачка Христина Михайлюк.

Їхньою мрією було перекладати українською мовою та видавати вірші легендарного музиканта та поета, лідера гурту The Doors, Джима Моррісона.

"Ми назвали видавництво на честь програмного вірша Артюра Рембо, тому що в тій чи іншій мірі, він вплинув на тих авторів яких вже видали, і тих, яких плануємо видавати". 

Христина Михайлюк

Видавництво "П'яний корабель" видає літературу, яку умовно можна назвати декадентською.

"Ми видаємо так званих, проклятих поетів".  

Христина Михайлюк

Odoo CMS - велика картинка

Наразі у видавництві вийшло 3 книжки: збірка культового польського поета ХХ ст. Рафала Воячика "Незакінчений Хрестовий похід", найповніше ліцензійне зібрання текстів легендарного Джима Моррісона "Американська молитва" та збірка оповідань німецького експресіоніста Ґеорґа Гайма "Злодій".

На знак шанування пам'яті, у книгах друкують дати смерті авторів.

Видавці розповіли, що після роботи над книгою Рафала Воячика, вони відчували його енергетику і з ними траплялись дивні речі. Наприклад, під час презентації книжки, до кімнати залетіла чорна ворона, ніхто не зрозумів звідки вона з'явилась, ворона кружляла у приміщенні і зникла лише в кінці презентації, разом із нею зник телефон їхньої подруги. Також їм приходили відгуки від покупців книги Воячика, в яких, нібито, вселяється його дух. Тому видавці радять бути обережними з книжкою.

На зустрічі із чернівчанами Христина та Мірек зачитували вірші із книг та демонструали уривки із художніх фільмів.

Повну трансляцію події можна переглянути за посиланням.

Фото Діани Кермач

Схожі публікації