У Чернівцях відбулась робоча зустріч візуалів

Подію організували засновники альманаху «СВАЯ»

Про головне

Діана Кермач

9 листопада у медіа-центрі Belle Vue пройшла творча зустріч для Homo Videns

Ідея зустрічі полягає в тому, щоби, по-перше, познайомити нових учасників зі старими, щоби ні в кого не було відчуття, що йому тут не раді. По-друге, познайомити із журналом "СВАЯ", розказати як розвивався альманах та яких успіхів досяг.

«СВАЯ альманах. 30 слів у секунду» – гібридне видання без визначеного формату і сталої візуальної ідентичності. Над журналом працювали 20 авторів з трьох країн, які створили ілюстрації та тексти з обмеженням у 30 слів. 

Назва проекту – кодове слово, за допомогою якого чернівчани впізнавали «своїх».

"Є група людей. Хтось займається візуальним мистецтвом, хтось - написанням текстів, а дехто змушений виконувати забаганки замовника, або писати з розрахунком на те, що це має продатися, це повинно бути комусь цікавим і т.д. У цьому продукті, люди які займаються текстом або візуалом, можуть писати чи малювати про те, що цікаво саме їм, без огляду якогось замовника, який диктує правила. Є тема, а далі - політ фантазії". 

Марія Агісян

Odoo CMS - велика картинка

"Зараз, люди не цікавляться сучасним мистецтвом, І не тому, що вони не хочуть, а тому, що не розуміють. І я думаю, було б краще, якщо би вони приймали в ньому участь."СВАЯ" – це не тільки журнал, а й об'єднання. Окрім створення самого журналу, ми можемо проводити такі зустрічі. Тобто, коли люди будуть приймати участь у цьому сучасному мистецтві, вони ставатимуть ближчі до нього, будуть більше цікавитись ним і розуміти".

Ольга Поляк

Аби познайомитись один з одним, учасники зіграли у гру. Кожному потрібно було намалювати свого товариша, на основі того, що він бачить та уявляє під час розмови із ним, а потім його представити.  

"Це круто, коли є якась платформа, де ти можеш ділитись ідеями, показувати іншим те, що ти робиш". 

Ілля Стурко

Odoo CMS - велика картинка

Це була подія для візуалів, а наступного тижня планують провести зустріч і для редакторів. 

Трансляцію події можна переглянути за посиланням.

Фото Діани Кермач

Схожі публікації