У Чернівцях відбудуться літературні балканські читання

«Reading Balkans» – проект співпраці для популяризації письменників у постконфліктних суспільствах

Про головне

Аліна Лісненко

29 травня о 18:30 в Літературному целанівському центрі відбудеться літературна зустріч «Reading Balkans»

Учасники: Петар Андоновскі (Македонія), Тадей Голоб (Словенія), Лейла Каламуїч (Боснія і Герцеговина). Під час заходу вони презентуватимуть свої книжки та говоритимуть про літературу.

«Reading Balkans» – це проект співпраці для популяризації письменників у постконфліктних суспільствах, що має на меті пов'язати різних учасників і створити спільну платформу, яка презентує Південно-Східну Європу як регіон надзвичайної літературної творчості.

Через багаторічну діяльність у цій галузі партнери зі Словенії, Сербії та Македонії встановили, що Південно-Східна Європа має чудову літературну традицію, а нове покоління письменників її продовжує. Цікаво, що теми, які вони обирають, часто пов'язані з травмами Балканської кризи 1990-х років. У такий спосіб проект орієнтований на письменників, які у своїх творах попереджають про небезпеки націоналізму і нетерпимості та нагадують про їхні наслідки.

Мета проекту – пропагувати різні літературні голоси, які поділяють спільний досвід життя та роботи в постконфліктному суспільстві.

Модератор події – Лілія Шутяк.

Мови заходу – англійська та українська.

Вхід вільний.

Після заходу – частування вином.

Схожі публікації