У Чернівцях розпочалась 6-тижнева антикорупційна школа

Чернівчан навчають виявляти корупцію в місті

Про головне

Юлія Драган

19 лютого у Чернівцях розпочали антикорупційну школу, яка триватиме 6 тижнів

На першому тренінгу організатори роз’яснювали формування системи бюджетної політики на місцевому рівні.

Спікером виступив Микола Проданюк – координатор регіонального Центру компетенції ProZorro у Ченівецькій області. Під час лекції він розповів про характер корупціонерів та про те, чим корисний портал публічних закупівель, як за допомогою нього можна легко зрозуміти, чи є у Чернівцях, наприклад, підозра на зникнення частини виділених коштів на будівництво спортивного майданчика, тощо.

Під час тренінгу декілька таких випадків знайшли у Чернівцях. Згадали й портал Єdata, де кожен може перевірити, хто й на що використав публічні кошти, просто увівши код ЄДПРОУ платника та одержувача.

Спікери антикорупційної школи ознайомили присутніх і з іншими корисними інтернет-платформами, за допомогою яких можна моніторити рух коштів.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Однією із тем на тренінгу були також реформи та їх гальмування.

«Чому наші реформи, зокрема реформу децентралізації, так сильно вповільнюють? Через те, що багато чиновників в кінці просто втратять робочі місця. Це може навіть спричинити революцію».  

Микола Проданюк, координатор регіонального Центру компетенції ProZorro у Чернівецькій області

Тренінги відбуватимуться для всіх бажаючих щопонеділка протягом наступних 5 тижнів у 5-му корпусі ЧНУ ім. Юрія Федьковича (початок об 11:30, у конференц-залі Міжнародного відділу).  

Фото та матеріал Юлії Драган

Схожі публікації