У Чернівцях презентували звіт індексу Євроінтеграційного економічного поступу регіонів України

Звіт охопив 2014-2016 роки

Про головне

Аліна Лісненко

13 лютого у Буковинському медіа-центрі "Belle Vue" відбулась презентація досліджень ступеня зближення регіональних економічних систем України з ЄС у 2014-2016 роках

"Індекс євроінтеграційного поступу в Україні" - це інтегральна величина, що розраховується на основі агрегування одиничних показників, які відображають результативність досягнення основних цілей економічної інтеграції з ЄС у регіональному вимірі. Він являє собою компаративний аналіз показників, що дозволяють оцінити поточний стан регіонів з позиції їх готовності включення у процеси економічної інтеграції з ЄС, а також у перспективі відстежити прогрес регіонів у реалізації цілей входження у єдиний економічний простір країн Європейського Союзу.

"За результатами розрахунку ІЄЕП у 2014 році Чернівецька область займала 2-ге місце у загальноукраїнському рейтингу зі значенням ІЄЕП 0,4151, у 2015 році - 4-те місце зі значенням 0,4309, та 1-ше місце у 2016 році зі значенням 0,4960. Таким чином, протягом 2014-2016 років ІЄЕП зріс на 19,49%, спостерігаєтьс прогрес Чернівецької області у процесі економічної інтеграції області з ЄС порівняно з іншими областями. Отже, Чернівецька область є лідером у процесі реалізації цілей економічної інтеграції з ЄС".  

ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку»

Odoo CMS - велика картинка

Микола Ляхович зазначив, що у Чернівецькій області низький рівень інформування громадськості та ЗМІ щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

"Власне, це дослідження виявилось, відверто кажучи, непросте. Під час дослідження виявилось, що потрібно вдосконалювати і статистичну базу, і державні документи, і регіональні,, які є в цій сфері. Я думаю, що така діяльність буде продовуватись". 

Юрій Вдовенко, громадський активіст

Трансляцію події можна переглянути за посиланням

Підписуйтесь на наш Telegram канал.

Фото Діани Кермач

Схожі публікації