У Чернівцях презентували самвидав SVAYA

Сторінки журналу, підручні матеріали та перфоманс: як презентували 5 випуск журналу

Про головне

Аліна Лісненко

27 травня в Галереї SweetArt відбулась презентація самвидаву SVAYA

Окрім самого журналу, автори проекту зробили виставку сторінок самвидаву, а також матеріалів, з якими працювали під час його створення.

До журналу увійшли 8 текстів, обмежені 30 словами, а також цитати Чарльза Буковскі.

"Для мене цей випуск є більш концептуальним, більше як витвір мистецтва, аніж самвидав. Тому що самвидав зазвичай - це видати максимально дешево та якнайбільше екземплярів. Оскільки тут обмежений тираж у 100 екземплярів, він є подарунковим та носить ореол артефакту. Саме для СВАЇ я надав текст вперше. Оля ще у вересні попросила скинути їм твір, з обмеженням у 30 слів. Я довго вирізав текст, щоби концептуально його сформувати. Останнім словом була цифра "30". Текст називається "Передтеча кризи середнього віку", роздуми молодої людини про те, що життя минає і ось ось їй скоро стане 30".  

Андрій Тужиков

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Під час презентації бажаючі могли придбати самвидав за 250 гривень. Ті, хто не встиг, можуть купити журнал, замовивши в авторів проекту на сторінці у Facebook. 

"Збір матеріалів зайняв місяців 5, а друк 6-7 місяців. Підготовка проходила важко, адже довго та механічна робота. До журналу увійшли тексти Марії з Бухаресту, Пітера Ляхова, який є громадянином Канади, Стаса Туріни, члена мистецького угруповання "Відкрита група", яка базується у місті Львів, а також Наталії Вітвіцької із Санкт-Петербурга. Тобто є різні міста та країни". 

Ольга Поляк, автор проекту

Експозиція самвидаву у Галереї SweetArt триватиме до 14 червня.

Як створювався журнал SVAYA дивіться за посиланням.

Підпишіться на нашу сторінку у Facebook та Twitter, дізнавайтесь першими про головні новини регіону.

Схожі публікації