У Чернівцях презентували документальний фільм про переселенців (ВІДЕО)

Стрічку про долі людей, які змушені були покинути власний дім, створили студенти з України та Німеччини

Про головне

Аліна Лісненко

"Втеча та Батьківщина" – 11 історій переселенців різних історичних періодів

 
 

7 грудня  у Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся показ фільму “Втеча та Батьківщина”. У документальній стрічці йдеться про людей, які через загрозу радянської влади виїхали з Чернівців до Німеччини у період Другої світової війни, а також про сучасних переселенців зі Сходу України та Криму, які знайшли притулок на Буковині. Герої діляться спогадами, описують власні відчуття та переживання, розповідають, що для них означають поняття “дім” та “Батьківщина”.

"У нас в області нараховується понад 3 тисячі переселенців зі Сходу та Криму. І долі цих людей передані у фільмі. Ця тема турбує і сьогоднішню Німеччину, яка теж стикається з цією проблемою і шукає шляхи її вирішення".

Любов Василик, керівник пректу 

Odoo CMS - велика картинка

Над фільмом працювали у рамках німецько-українського проекту «Meet Up: Deutsch-Ukrainische Jugendbegegnungen». Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Східнобаварського технічного університету Амберг і Вайден спочатку записували інтерв’ю з переселенцями в Україні та Німеччині, а потім спільно монтували стрічку. Для цього група з 14-и студентів з Баварії приїхала на тиждень в Чернівці, а українська команда відвідала своїх колег у Німеччині.

Odoo CMS - велика картинка

"Втеча та Батьківщина" також є правдивим описом сучасних подій в Україні, відповіддю на російську пропаганду в Європі.

Повторний показ фільму відбудеться в Літературному целанівському центрі 14 грудня о 18.30.

Фото Василя Салиги.

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації