У Чернівцях показали музичний перфоманс за текстами Германа Гессе

Троє музикантів зіграли уривки з “Гри у бісер”, “Сіддхартхи” та “Степового вовка”

Про головне

Ігор Волощук

21 березня у Steinbarg Gallery & Cafe відбувся музичний перформанс «Altera pars» в рамках проекту «Навколо Гессе»

Виконавцями перформансу стали троє музикантів. Назар Палійчук грав на барабанах, перкусії та флейті. Вікторія Медведко відповідала за електронне звучання та речитативом начитувала тексти Германа Гессе, які транслювалися на стіну. Ілля Стурко грав на електрогітарі та варгані.

«Ми базували нашу музичну рефлексію на текстах Гессе. Ми ставили перед собою різні питання: що таке ідентичність, яка роль митця та інтелектуала у воєнний час? «Altera pars» – це спроба віднайдення голосу людини, яка знаходиться по інший бік ідеології, по інший бік війни».

Вікторія Медведко, музикантка

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Герман Гессе – німецький письменник ХХ сторіччя, автор багатьох романів, визнаних класикою літератури, зокрема роману «Гра в бісер». Митець по особливому сприймав час, а у своїх творах відповіді на питання, які йому диктувала епоха, він спершу шукав у собі. Це і спричинило те, що його творчість стала культовою для багатьох поколінь та визнана класикою у всьому світі.

«Тексти Гессе спрямовані на самостановлення, пошуки самого себе та істини у світі “Третього рейху”, в якому він був змушений існувати. Відповіді на ці питання, якими б вони не були, ми спробували вкласти у такий собі музичний та напівлітературний перфоманс. Ми намагалися відсторонитися особистісно від того, що ми робимо, і більше сфокусуватися на тому, як Гессе інтерпретує ці поняття у своїх творах. Сьогодні звучали уривки з таких його творів: “Гра у бісер”, “Сіддхартха”, “Степовий вовк”».

Вікторія Медведко, музикантка

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Проект створили за підтримки українсько-німецького культурного товариства «Gedankendach» та культурного інституту Німеччини «Goethe Institut».

Фото Ігоря Волущука

Схожі публікації