У Чернівцях перевірили на доступність літні майданчики

Пандуси перевіряли на вул. Ольги Кобилянської

Про головне

Ірина Бурдюг

11 травня на вул. О. Кобилянської у Чернівцях провели перевірку літніх майданчиків

 «12 днів тому ми проводили виїзну комісію з перевірки літніх майданчиків, забезпечення доступних умов для людей з інвалідністю, надали рекомендації тим, хто вже встановив конструкції». 

Артем Жук, заступник голови Комітету забезпечення доступності 

Любов Свіріденко особисто протестувала пандуси у закладах «Chicken HUT», «Вівальді», «BRUNO», «Шоколадний». У ресторані «Бухарест» були відсутні будь-які засоби забезпечення доступу людей з інвалідністю. Представник закладу запевнила, що сьогодні до вечора пандус буде стояти, адже «вони все оплатили, але чомусь виникла затримка у встановленні». Любов Свіріденко відмітила доступність закладів «Крила» та «Шоколадний».

«Сьгоднішні літні майданчики лише на половину відповідають доступності». 

Любов Свіріденко, голова ГО «Чернівецьке товариство інвалідів «Мрія» 

Odoo CMS - велика картинка

У ресторані «SOHO» побачили залізну незакріплену конструкцію. Очевидно, що такий «пандус» встановили тільки сьогодні. У «Grand Cafe», «Kyoto» пандуси не відповідають нормам, користуватися ними не можливо. Дитяче кафе «НЕМО» має невелику дерев’яну конструкцію та кнопку виклику працівників закладу, які виносять великий пандус.

«Сьогодні у Чернівцях близько 15 тис. людей з інвалідністю. Це потенційні відвідувачі закладів. У більшості випадків підприємці дотримуються наших рекомендацій. Якщо ж ні, складаємо акт про невідповідність паспорту прив’язки і заплачені власниками закладів гроші залишаються в бюджеті міста. Штраф за порушення встановлених норм складає 1700 грн».

Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою

Odoo CMS - велика картинка

Представники Комітету забезпечення доступності склали акти на заклади «Бухарест», «Ефес» та «Баклажан». Надалі буде обговорюватись питання демонтажу їхніх літніх майданчиків.

Повне відео перевірки літніх майданчиків дивіться за посиланням.

Фото Ірини Бурдюг

Схожі публікації