У Чернівцях офіційно відкрили Почесне консульство Федеративної Республіки Німеччини (ФОТО)

Консульська установа сприятиме розвитку дружніх відносин України з Німеччиною

Про головне

Яна Вичавка

Консульська установа на території Чернівців в першу чергу сприятиме розвитку дружніх відносин України з Німеччиною, розширенню гуманітарних, культурних, спортивних зв’язків, розвитку туризму

Про це повідомив сайт "Буковина".

А що найголовніше подібні установи сприятимуть підтримці контактів українців з родичами у Німеччині.

"Нам хотілося б досягти нової динаміки в розвитку тісних та глибоких зв’язків всього регіону з Німеччиною. Буковина та, зокрема, Чернівці мають в Німеччині майже міфічну ауру, як символ цілісного мультикультурного багатоетнічного суспільства". 

 Ернст Райхел, Надзвичайний і Повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні 

Почесним консулом Федеративної Республіки Німеччина у дипломатичному представництві призначено чернівчанина Олександра Шлампа. Він є головою Товариства австрійсько-німецької культури у Чернівцях, член президії Ради німців України.

"Це є показник тієї важливості регіону для Федеративної Республіки Німеччина саме, як Чернівці. Ми з посольством вже деякий час спостерігаємо за розвитком відносин між Чернівцями та Німеччиною і саме те, що тут буде засноване Почесне Консульство означає не тільки надання простих документальних консульських функцій. Ми сподіваємось, що і надалі буде підвищуватись рівень двосторонніх стосунків". 

 Олександр Шламп, Почесний консул Федеративної Республіки Німмечина в м. Чернівцях  

Консульський округ охоплює 5 областей України: Хмельницьку, Вінницьку, Тернопільську та Івано-Франківську. А розташування консульства у Чернівцях обрали не випадково. Адже, відносини між Чернівцями та Німеччиною мають чималу історію.

Почесне консульство Німеччини знаходиться на вулиці Руській, 1 у Чернівцях.

Схожі публікації