У Чернівцях обговорювали проблеми кримінального переслідування переселенців (ВІДЕО)

Під час круглого столу колишні жителі Сходу та Криму могли розповісти про свої потреби

Про головне

Аліна Лісненко

Що зараз турбує внутрішньо переміщених осіб на Буковині, з’ясовують громадські організації 

 
 

23 грудня у Літературному целанівському центрі відбувся круглий стіл, де обговорювали методи протидії кримінальному переслідуванню внутрішньо переміщених осіб, що пов'язано з їх соціально-правовим статусом.

Захід відбувся за участі представників місцевої влади, адвокатів, переселенців та громадських організацій, таких як «КримSOS» та «Право. Захист. Справедливість».

«Ця проблема для Чернівецької області стала нагальною зовсім недавно. На Буковину переїхали трохи більше 2000 людей, тому для нас це дійсно актуально. Найгострішими питаннями на сьогодні є отримання житла для людей, тому що в нас немає навіть переліку вільних місць для проживання». 

Володимир Антонюк, Радник Міністерства Соціальної Політики

Odoo CMS - велика картинка

Нагадаємо, що у відповідності до Постанови КМУ № 505 від 01 жовтня 2014 року внутрішньо переміщені особи мають право на отримання з державного бюджету України щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі,на оплату житлово-комунальних послуг. 

Громадські активісти вчергове піднімають питання захисту прав громадян України в контексті захисту прав внутрішньо переміщених осіб, аби суспільство не залишалось осторонь цієї проблеми. 

Фото Максима Козменка. 

Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації