У Чернівцях незабаром запрацює новий корпус онкодиспансеру

Для патолого-анатомічного корпусу закуповують сучасне обладнання

Про головне

Оксана Чорна

З обласного бюджету виділили майже 1,5 мільйони гривень на оснащення патолого-анатомічного відділення

До кінця червня цього року почне працювати новий патолого-анатомічний корпус Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру.

Про це повідомив Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА.

Уже декілька місяців у повністю оновлених, реконструйованих приміщеннях працює відділення реанімації на 7 ліжок та відділення хіміотерапії на 36, йдеться в повідомленні.

Корпус буде повністю заселено, коли прибуде все обладнання й меблі.

"Для відділення хіміотерапії закуплено і встановлено ламінарну шафу, де розводять ліки, тим самим убезпечуючи персонал і хворих від шкідливих випарувань. Триває тендерна процедура щодо придбання п’яти кардіомоніторів для реанімації (вона затяглася через юридичні суперечки між претендентами). Оскільки з обласного бюджету закладу виділили майже 1,5 млн. грн. на оснащення патолого-анатомічного відділення, що розміститься у новозбудованому корпусі, виробники вже почали завозити меблі, а наступного тижня має також надійти майже половина із закупленого інструментального устаткування. Зокрема, це кріостат – апарат, який швидко заморожує зразок пухлини для проведення експрес-біопсії. Він дуже потрібний, оскільки навіть безпосередньо під час операції часто необхідно знати, з якою пухлиною маємо справу: від цього залежить об’єм і тактика оперативого втручання. Порівняно з наявними методами визначення пухлини, кріостат пришвидшить і полегшить діагностику".

Ілля Тащук, в. о. головного лікаря Чернівецького обласного клінічного онкодиспансеру

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Схожі публікації