У Чернівцях надрукують книжки для дітей американського письменника

Книги «Що таке Бог», «Що таке Любов» і «Що таке Краса» побачать світ на початку грудня

Про головне

Diana

Американський письменник Ейтан Борітцер у своїх книжках пояснює складні речі простими словами.

Напишіть один чи два абзаци опису Вашого товару чи послуги. Вдалий контент - такий, що буде корисним для Вашого читача.

Книжки Ейтана Борітцера адресовані дітям від 4 років, батькам і педагогам та мають на меті виховання правильного розуміння моральних цінностей, расової, релігійної, гендерної толерантностей, навчають співчуттю, розвивають критичне мислення.

Над ілюстраціями до книг «Що таке Бог» і «Що таке Любов» працювала Роббі Марантц, яка співпрацює з «Time» та «New York Times». А малюнки до книги «Що таке Краса» створила графічна дизайнерка Ненсі Форрест.

На українську мову книгу переклала Юлія Пелепчук.

Текстовий та графічний блок Odoo

«Якщо сьогодні зайти в дитячий відділ будь-якої книгарні,то там ми в основному можемо побачити казки і фентезі. Це створює в уяві дитини ідеальний світ, де добро завжди перемагає зло і все закінчується добре. Натомість у США такі книги, як у Ейтана Борітцера, знаходяться на центральних полицях книгарень і отримують нагороди в найбільш авторитетних конкурсах. До прикладу, існують книги про еміграцію, прірву між поколіннями в одній сім’ї, які пояснюють дітям, чому, наприклад, бабуся не розуміє онучку. В Україні подібного поки нема. І коли діти дорослішають, то в певний момент зіштовхуються з реальним світом, до якого виявляються не готовими. Саме такі книжки, як у Борітцера, підказують батькам, які питання ставити, про що розмовляти і з якого боку підійти до певної проблеми. Адже важливо робити це різносторонньо, щоб не навязувати дитині жодну з думок».

Юлія Пелепчук, перекладачка

Схожі публікації