У Чернівцях на березі річки Прут створюють культурний та рекреаційний простір

"ПРУТ заново" − ідея культурної інтеграції річки Прут у середмістя Чернівців

Про головне

Оксана Чорна

Простір буде відкритий для всіх проявів мистецтва, освіти, творчості та відпочинку  

Мистецька формація "Dzestra", група архітекторів і культурних активістів та жителі Чернівців реалізовують проект "ПРУТ заново: PRUT anew".

Ідея проекту – інтегрувати річку Прут у середмістя, зробивши її місцем для різноманітних івентів. У рамках проекту на березі річки незабаром встановлять Маяк – першу партисипативну культурну платформу в Чернівцях, де кожен охочий зможе організувати власну подію.

"Маяк – це "точка тяжіння", де збиратимуться чернівчани. Головна ідея проекту – зробити річку Прут частиною культурного життя міста. Простір буде відкритий для всіх проявів мистецтва, освіти, творчості та відпочинку". 

 Жан Побе, координатор мистецької формація "Dzestra" 

Схил від історичного центру міста до ріки, індустріальна частина вулиці Прутської та сама набережна мають величезний потенціал, щоб стати зоною рекреації, районом розваг та культури, переконують автори пректу.

Їхня мета − продемонструвати нові функції й можливості цієї території, привернути увагу до її перспективних об’єктів, наповнити їх новими сенсами й значеннями. А також позбутися стереотипу про ізольованість чи віддаленість набережної від центру міста.

Перші івенти на новій локації організатори обіцяють вже з серпня.

Джерело фото

Схожі публікації