У Чернівецькій міськраді сидять депутати, яких обрали лише 13 тис. виборців

Лише 7% віборців голосували на минулих виборах у Чернівцях

Про головне

Аліна Лісненко

Координатор мережі ОПОРА оприлюднив дані щодо голосів за кожного депутата Чернівецької міськради

Тарас Прокоп на своїй сторінці у Facebook оприлюднив табличку, в якій вказана кількість голосів за кожного депутата у Чернівецькій міській раді, яке місце в окрузі зайняв депутат, а також дохід сім'ї.

За даними видно, що найменше голосів на виборах отримала депутатка від "Свободи" Юлія Цуркан, а в окрузі зайняла лише 5 місце.

А найбільшу кількість голосів (873) отримав Анатолій Чесанов, депутат від партії "Рідне місто".

Найбільша кількість доходів у сім'ї депутата від "Об'єднання "Самопоміч" Олександра Ставчанського. За рік сім'я заробила 2 млн. 988 тис. 350 гривень.

Тарас Прокоп запевняє, потрібно змінювати систему:

"Змінити систему виборів і ніяких округів, ніякої мажоритарки, тільки пропорційна система з відкритими списками. Це і щоб важче було купляти виборців, і щоб усі виборці міста могли собі окремо вибрати конкретну людину зі списку партії за яку хочуть голосувати, а не зі списку по одному кандидату від партії.

Щоби ми не були в шоці від ідіотських ідей та рішень депутатів і щоб вони вирішували проблеми міста, а не звільняли голів нацбанку і регулювали державні тарифи, потрібно знати в обличчя депутатів, які приймали всі ці ідіотські рішення і ніколи за них більше не голосувати.

І найголовніше, на вибори треба йти і голосувати! Коли більше людей приходить на виборчі дільниці, то вага голосу тих, хто продався, стає меншою і ми отримуємо раду, яка може представляти інтереси більшості городян".

Тарас Прокоп, координатор мережі ОПОРА

Схожі публікації