У Британії заборонятимуть дизельні та бензинові авто

З 2040 року у Великій Британії будуть заборонені нові бензинові та дизельні автомобілі

Про головне

Аліна Лісненко

В Британії боротимуться із забрудненням довкілля

Рішення щодо заборони дизельних та бензинових авто має оголосити уряд.

Міністри також представлять фонд у розмірі 255 млн. фунтів, які мають піти на вирішення проблем від викидів дизельних авто, повідомляє Український Тиждень з посиланням на ВВС.

Пізніше уряд має оприлюднити визначену судом стратегію чистого повітря.

Суди наказали уряду виробити нові плани боротьби з незаконними рівнями шкідливих викидів двоокису азоту, та погодились з учасниками кампанії з охорони довкілля, що попередні плани уряду були недостатніми для зменшення забруднення навколишнього середовища.

Заходи можуть включати модернізацію автомобілів, щоб зробити їх більш чистими, зміни при проектуванні доріг, зміну роботи світлофорів, щоби зробити викиди більш рівномірними.

Схожі плани нещодавно оголосила Франція, де також планують відмовитися від дизельних і бензинових авто з 2040 року.

Концерн BMW анонсував, що повна електрична версія автомобіля Mini буде побудована в Оксфорді у 2019 році. Виробник автомобілів Volvo заявив, що нові моделі автомобілів матимуть електродвигуни з цього ж року, йдеться у повідомленні.

Вважається, що з забрудненням атмосфери пов'язані приблизно 40 000 передчасних смертей у Великій Британії на рік. Також транспорт сприяє викидам парникових газів.

Традиційні транспортні засоби на викопному паливі досі складають близько 95% європейського ринку.

Представник уряду заявив, що погана якість повітря є "найбільшим екологічним ризиком" для здоров'я британців.

Видання зазначає, що екологічна юридична компанія ClientEarth привітала заходи, але там зазначили, що хотіли б бачити більш детальну інформацію.

Джерело фото

Схожі публікації