У Білорусі затримали ще одного українця

Україна звернулася з нотою

Про головне

Аліна Лісненко

У Білорусі затримали українця Олександра Скибу. У зв’язку з цим Міністерство закордонних справ України звернулося до Білорусі

Таку інформацію Громадському повідомив заступник директора Департаменту, начальник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич.

"Ми звернулися в до Білорусі у зв’язку з цією інформацією. Посольство просить невідкладно повідомити про причини, обставини затримання, місце та умови тримання громадянина України". 

Василь Кирилич, начальник Управління консульського забезпечення  

Затриманий — керівник підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" міста Костянтинівка Донецької області. Про це йшлося в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, яке є в розпорядженні видання «Лівий берег».

Також зазначається, що Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада в 14:20 і прибув туди в 16:15 того ж дня за місцевим часом. Повернутися він збирався того ж дня.

У той же час УП повідомляє про те, що КДБ Білорусі затримало українського журналіста Павла Шаройка "за шпигунство". 

Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості розвідувального характеру.

Білоруський КДБ також заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям в званні полковника.

"З урахуванням досвіду його роботи в якості керівників прес-служби Головного управління розвідки Міноборони, для прикриття йому визначена посаду кореспондента Громадської національної телерадіокомпанії України". 

представник КДБ Білорусі

Стверджується, що в ході проведення слідчих дій, "було отримано переконливі докази його протиправної діяльності, що завдає шкоди національним інтересам Білорусі, а під час обшуку у Шаройка виявлені копії розвідувальних донесень, спрямованих ним раніше в Центр".

Джерело фото

Схожі публікації