У Барселоні нові сутички з поліцією: постраждали 90 осіб

Після затримання в Німеччині колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона в Барселоні почалися масові акції протесту

Про головне

Ярина Боринець

Неподалік від представництва уряду Іспанії сталися сутички мітингувальників однодумців Пучдемона з поліцією

За повідомленнями агентства EFE, в акціях протесту в столиці Каталонії взяли участь 55 тисяч осіб. В результаті сутичок з поліцейськими постраждали майже 90 осіб, 9 мітингувальників затримали.

У понеділок Пучдемон постане перед судом у федеральній землі Німеччини Шлезвіг-Гольштейн, де він був затриманий напередодні. Пучдемон у суботу виїхав з Фінляндії у напрямку Бельгії; політика затримали, коли той перетинав кордон з боку Данії. Наразі він знаходиться у в'язниці міста Ноймюнстер.

У минулу п'ятницю іспанський суд повторно виписав Європейський ордер на арешт Пучдемона, який втік до Бельгії після проведеного 1 жовтня референдуму про незалежність Каталонії. Потенційно за протидію владі і підбурювання до заколоту Пучдемону в Іспанії загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Ще більше 20 каталонських політиків, які очолювали уряд автономії, звинувачуються в заколоті і розтраті шляхом організації референдуму про незалежність від Іспанії. Самі вони провину не визнають.

Джерело фото

Схожі публікації