Турчинов не виключає створення Росією угрупування для вторгнення в Україну під час навчань "Захід-2017"

Як підтвердження секретар РНБО згадує "Кавказ-2008"

Про головне

Оксана Чорна

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов не виключає, що під час стратегічних командно-штабних навчань збройних сил РФ "Захід-2017" Росія створить ударні угрупування військ для вторгнення в Україну

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу РНБО.

"Під виглядом стратегічних командно-штабних навчань можливе створення ударних угруповань військ (сил) ЗС РФ для переходу державного кордону та військового вторгнення на територію України".

Олександр Турчинов, секретар РНБО

Турчинов нагадав, що впродовж останніх років подібні навчання неодноразово використовувались для досягнення прихованих воєнно-політичних цілей. Зокрема після навчань "Кавказ-2008" (15 липня – 2 серпня 2008 року) російські війська, що залучались до маневрів, не повернулися з полігонів до пунктів постійної дислокації та розпочали збройну агресію проти Грузії.  

У ході навчань ЗС РФ та Білорусі "Захід-2013" (19-28 вересня 2013 року) було відпрацьовано сценарії збройної агресії проти України, які Кремль у загальних рисах спробував реалізувати у 2014-2015 роках, заявив Олександр Турчинов.

Нагадаємо, активна фаза спільних стратегічних навчань Білорусі і РФ "Захід-2017" запланована на 14-20 вересня. За попередніми даними, у навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що ці навчання можуть бути використані для початку агресії як проти України, так і проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією.

Джерело фото

Схожі публікації