Ціни на проїзд у громадському транспорті в Чернівцях залишаються без змін

Головні новини щотижневого брифінгу чернівецького міського голови

Про головне

Аліна Лісненко

29 січня під часу брифінгу у Чернівецькій міській раді презентували проект «Через сталий транспорт до чистого довкілля» в рамках Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства «Молдова-Україна»

Територія впровадження проекту – Чернівецька, Вінницька, Одеська області України та Республіка Молдова, особливий акцент проекту на місті Чернівці та Єдинці.

«Проект спрямований на розвиток велоструктури міста. Це влаштування вело доріжок, велопарковок, просвітницька робота. Також проект в комплексі повинен вирішувати проблему міського транспорту».

Олексій Каспрук, чернівецький міський голова

Метою проекту є зниження рівня забруднення атмосферного повітря, спричиненого викидами моторизованого транспорту через зміцнення транскордонної співпраці між Україною та Молдовою.

«Проект реалізується в партнерстві чотирьох організацій: дві міські ради, та дві громадські організації. Загальний бюджет проекту становить 285 тисяч євро. Значну частину фінансує ЄС, 90%, а 10% – бюджет України. Проект буде реалізовуватись 14 місяців. Реалізація проекту розпочалася в листопаді минулого року і буде тривати до середини січня наступного року. В рамках цього проекту передбачено проведення 3 транскордонних таборів, транскордонний велопробіг та інше. І найголовніше – це облаштування велодоріжок в місці Чернівці та місті Єдинці».

Жанна Олійник, координаторка проекту

За словами Олексія Каспрука, наразі активізувалося питання щодо прийняття підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

«Перевізники вимагають підвищення ціни, на що ми не готові піднімати ціни. Тариф повинен бути економічно обґрунтованим. Незважаючи на те, що зросла вартість деяких складових тарифу, після останнього підняття тарифу від перевізників ми не побачили змін щодо якості обслуговування та бажання співпрацювати з міською владою для покращення перевезення пасажирів в місті».  

Олексій Каспрук, чернівецький міський голова

Трансляцію щотижневого брифінгу Чернівецької міськради можна переглянути за посиланням

Фото Галини Волощук

Схожі публікації