Центренерго відмовилося купувати вугілля у Ахметова

Центренерго відмовилося від закупівель вугілля у ДТЕК

Про головне

Аліна Лісненко

Державна компанія Центренерго відмовилася від закупівель вугілля у енергохолдингу ДТЕК українського бізнесмена Ріната Ахметова

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець на своїй Facebook-сторінці, передає Новое Время.

"Протягом минулого року Центренерго вимагало від ДТЕК збільшити обсяги видобутку для себе до 250 тис. Тонн на місяць, це 3 млн тонн вугілля на рік. І ось тепер відмовилися від цього вугілля, під який додатково закладалися лави".

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України

На думку Волинця, ситуація ускладнюється тим, що Центренерго відклало запуск одного з блоків Трипільської ТЕС після перекладу на вугілля газової групи з грудня 2017 року на березень 2018 року.

"Це збільшило б споживання українського вугілля на 60-90 тисяч тонн щомісяця. Але вони затягнули і перенесли на березень 2018-го".

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України

Голова НПГУ підкреслює, що ця ситуація ставить під загрозу стабільну роботу державних шахт західного регіону країни.

"Завжди була така схема: щоб заощадити на транспортуванні державні західноукраїнські шахти своє вугілля везли на ДТЕК Західенерго, а вугілля ДТЕК з Павлограда і Добропілля - на Центренерго [...] Якщо Центренерго відмовляється від продукції Павлоградвугілля і Добропіллявугілля, тоді ДТЕК його повезе на своє ДТЕК Західенерго. Відповідно, шахтарям Львівсько-Волинського басейну нікуди буде збувати свою продукцію".  

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України

При цьому в самому ДТЕК заявили, що Центренерго, починаючи з грудня 2017 року, порушує умови моделі зустрічних поставок вугілля з ДТЕК, яка працювала протягом останніх років, повідомляє видання.

"З грудня існуюча модель (модель скорочення логістичних витрат, при якій ДТЕК Павлоградвугілля і ДТЕК Добропіллявугілля постачають вугілля на ТЕС Центренерго, а держшахти західного регіону - на ТЕС ДТЕК Західенерго) порушена Центренерго. Компанія відмовляється купувати вугілля ДТЕК Павлоградвугілля і ДТЕК Добропіллявугілля". 

ДТЕК

Джерело фото

Схожі публікації