Тиждень у Чернівцях: 16—23 грудня

Що дивитися, кого слухати та куди піти найближчого тижня

Про головне

Николай Гелич

Продовження 86-ого театрального сезону, прем’єра нових «Зоряних війн» та висока класика — розповідаємо про події, які відбудуться в місті наприкінці цього тижня, та на початку наступного

Кінотеатр

«Бунтар-один: Зоряні війни. Історії» (Rogue One: A Star Wars Story)

Космічна сага впевнено повернулась на екрани минулого року за підтримки Disney. Творці стрічки обіцяють тішити нас новими продовженнями та спін-оффами легендарної саги щороку. Перший спін-офф – це пріквел до «Нової надії». Мова йтиме про загін повстанців, котрі намагаються знайти креслення щойно створеної Зірки смерті.  Керує загоном колишня ув’язнена Джин Ерсо, у фільмі її грає Фелісіті Джонс із «Теорії всього». Крім цього у проекті зазначені Форест Уітакер, Мадс Міккельсон та Бен Мендельсон. Режисер Гарет Эдвардс до цієї картини засвітився хіба що у постановці «Годзілли».

Коли: з 15 грудня

Де: у всіх кінотеатрах міста

Квитки: у касі кінотеатру

Театр

«Вид з мосту»

Ще 3-го грудня у Драматичному театрі імені Ольги Кобилянської розпочався новий театральний сезон, який завершується вже наступного тижня. 16 грудня чернівчани матимуть змогу подивитися виставу на одну дію «Вид з мосту», яка отримала багато позитивних відгуків з моменту прем’єри. П’єса написана американським драматургом Артуром Міллером. В основі лежить реальна історія, яка відбулась в одному з італійських кварталів наприкінці п’ятдесятих років минулого століття. Вистава нагадає про часи панування італійської мафії на вулицях Манхеттену.

Коли: 16 грудня, 19:00

Де: театр ім. Ольги Кобилянської

Квитки: у касі театру

 «Маестро і Кароліна»

17 грудня режисерка Людмила Скрипка вкотре представить виставу «Маестро і Кароліна». У ній йдеться мова про кохання видатного угорського композитора Ференца Ліста до Кароліни Вітгенштейн. Цього разу творча група обіцяє багато класичної музики та живої гри.

Коли: 17 грудня, 19:00

Де: муздрамтеатр ім. Ольги Кобилянської

Квитки: у касі театру

 «Як стати справжнім бегемотом»

Продовжуючи тему театрального сезону варто нагадати чернівчанам, що недільним ранком 18 грудня варто брати дітей із собою та прямувати на виставу «Як стати справжнім бегемотом». Вперше український  режисер Олександр Мірошніченко завітає до Чернівців зі своєю виставою. Очікуємо багато чудернацьких костюмів та чудову виставу.

Коли: 17 грудня, 19:00

Де: театр ім. Ольги Кобилянської

Квитки: у касі театру

Odoo CMS - велика картинка

Фото Василя Салиги

Читання

Сергій Жадан

Один із головних поетів сучасної української сцени Сергій Жадан завітає до Чернівців. У неділю він прочитає декілька своїх улюблених віршів,  а після Сергій обіцяє відповісти на всі запитання слухачів, та не забуде про роздачу автографів.

Де: Літературний целанівский центр

Коли: 18 грудня, 15:00

Квитки: 40 грн на вході закладу

Схожі публікації