Тереза Мей звинуватила Росію в підриві світового порядку

У Раді Федерації Росії її слова назвали наклепом

Про головне

Ярина Боринець

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей на банкеті на честь обрання лорда-мера Лондона виступила з промовою, в якій звинуватила Росію в підриві світового порядку

Про це повідомляє The Guardian.

За словами Терези Мей, Росія неодноразово порушувала повітряний простір європейських країн, підтримує конфлікт в Донбасі і розгорнула масштабну кампанію по кібершпіонажу, в тому числі втручалася у вибори, ламала міністерство оборони Данії і німецький бундестаг. Росія, на думку Мей, «воєнізує інформацію», а її державні медіа поширюють фейковий новини і відредаговані зображення, щоб посіяти розкол на Заході і підірвати інститути західних держав.

"У мене є просте повідомлення для Росії. Ми знаємо, що ви робите. І у вас нічого не вийде. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, привабливість відкритих і вільних суспільств, і прихильність західних країн до тих альянсів, які їх пов'язують".

Тереза Мей, прем'єр-міністр Великобританії

Глава комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачев в своєму фейсбуці назвав звинувачення Мей бездоказовими і зазначив, що вони є «наклепом», а також ідеологічними штампами. За словами Косачева, Росія не недооцінює західну демократію, а «не має ілюзій з приводу абсолютно недемократичного поведінки Заходу на міжнародній арені».

Джерело фото

Схожі публікації