Суд Одеси вирішив залишити на місці пам'ятник засновникам міста

Апеляційна інстанція підтвердила незаконність перенесення пам'ятників

Про головне

Ярина Боринець

Одеський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги націоналістичної організації "Січ" на рішення суду першої інстанції

Він дозволив місцевій владі не переносити пам'ятник морякам-потьомкінцям на місце пам'ятника засновникам Одеси, повідомляє місцеве видання "Таймер".

Пам'ятник засновникам Одеси було встановлено на Катерининській площі в рамках її реконструкції. Таке рішення було прийнято Одеською міськрадою в 2007 році. При цьому пам'ятник матросам броненосця "Потьомкін", який там знаходився, був перенесений на Митну площу. Приморський суд Одеси у вересні минулого року визнав незаконним і скасував рішення міськради про перенесення пам'ятника морякам-потьомкінцям, проте не зобов'язав місцеву владу повернути його на колишнє місце. Націоналісти з організації "Січ" оскаржили таке рішення, зажадавши в суді зобов'язати місцеву владу повернути пам'ятник.

Відзначається, що апеляційна інстанція підтвердила незаконність перенесення пам'ятників. Рішення суду може бути оскаржене протягом 30 днів у Верховному суді України.

Джерело фото

Схожі публікації