Студенти УАЛу організували виставку з біографічними історіями чернівчан

Учасниками проекту «Бумеранг» стали 5 людей літнього віку

Про головне

Юлія Панаетова

2 червня у дворику біля «Вернісажу» на Кобилянській презентували виставку «Історії чернівчан»

5 історій презентували студенти Української академії лідерства в рамках проекту «Бумеранг». Його учасниками стали люди старшого віку, які розповідали про своє життя.

«Цей проект ми започаткували в листопаді минулого року. Учасників для нього ми шукали в Університеті третього віку імені Кьольпінга та хорі Будинку офіцерів. Там ми зустрічали літніх людей і пропонували їм взяти участь у нашому проекті. «Історії чернівчан» про взаємодію поколінь. Ми руйнуємо стереотип, що зі старшими людьми важко, бо вони не розуміють молодь. Цей проект доводить те, що нам може бути цікаво проводити час разом».

Ярина Біла, організаторка виставки

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Студенти Української академії лідерства провели 5 інтерв’ю з людьми літнього віку, в яких вони розповіли історії свого життя.  

«Ця ідея зародилася, коли ми спілкувалися з нашими учасниками. Слухаючи їхні життєві історії, ми захотіли поділитися ними з усіма чернівчанами. Наші розмови з фотографіями сьогодні представлені тут».

Ярина Біла, організаторка проекту

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

На презентації можна було не тільки прочитати історії життя людини і подивитися її фотографії,  й поспілкуватися з героями особисто.  

«Мої друзі питають: «Хто ці молоді дівчата і хлопці, з якими ти спілкуєшся?» Так от, у нашому місті цього року вперше з’явилася така організація, де діти хочуть бути лідерами. Вони почали знайомитися з людьми старшого віку і організовувати різні заходи для нас. Я відчула, що прірви між мною і цими молодими дівчатами і хлопцями немає. Я їх розумію, вони розуміють мене і всіх нас».

Грабова Галина, учасниця проекту

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Окрім серії інтерв’ю, студенти організовували 18 заходів протягом року, участь в яких брали 50 людей старшого віку. Серед подій були майстер-класи з витинання (техніка вирізання фігур з паперу), спортивні заняття та майстер-класи з латино-американських танців. 

«Ми з Валерою танцювали сальсу. Це було надзвичайно. Ніколи не думала, що зможу цьому навчитися. Якщо нас із ним ще десь зведе життя, ми обов’язково станцюємо ще раз».

Галина Грабова, учасниця проекту «Історії чернівчан»

Odoo CMS - велика картинка

Кошти на організацію проекту студенти отримали, вигравши грант від благодійного фонду «Кращим бути». 

Фото Ігоря Волощука

Схожі публікації