Сто француженок на чолі з Катрін Денев виступили на захист права чоловіків"приставати до жінок"

Відкритий колективний лист було опубліковано в газеті Le Monde.

Про головне

Аліна Лісненко

Сто відомих француженок виступили проти масової кампанії переслідування чоловіків

Вона виникла після звинувачення голлівудського продюсера Харві Вайнштейна в сексуальних домаганнях. Відкритий колективний лист, підписаний в тому числі актрисою Катрін Денев і письменницею Катрін Мілле, було опубліковано в газеті Le Monde, передає "Meduza".

Автори листа бачать в русі проти домагань ознаки пуританства і називають право чоловіків "приставати до жінок" невід'ємною частиною сексуальної свободи.

"Згвалтування - це злочин. Але наполегливий або незграбний флірт не є порушенням, як галантність не представляє собою агресивний мачізм. У світлі справи Вайнштейна було залучено законну увагу до проблеми сексуальних домагань. Це було необхідно. Однак ця свобода слова сьогодні призводить до протилежного: змушує нас говорити так, як треба, змушує мовчати незгодних. А тих, хто відмовляється підлаштуватися під ці вимоги, вважають зрадниками".

Le Monde

Восени 2017 року видання The New Yorker і The New York Times випустили розслідування про сексуальні домагання до актрисам з боку продюсера Харві Вайнштейна. Розслідування спровокувало суспільну дискусію про насильство і звинувачення щодо інших акторів і режисерів. Голлівудські актриси запустили дві кампанії проти насильства #MeToo і Time's Up. Журнал Time назвав людиною 2017 року людей, які розповіли про сексуальні домагання.

Джерело фото

Схожі публікації