Стали відомі результати виборів на Буковині (ВІДЕО)

11 грудня обирали голів Красноїльської та Чудейської територіальних громад та депутатів селищних рад

Про головне

Diana

36% виборців проголосували у Красноїльську, Чудеї та Їжівцях 

 
 

11 грудня мешканці сіл Красноїльськ та Нова Красношора обирали раду та голову об'єднаної територіальної громади.

Цього ж дня пройшли вибори до Чудейської об'єднаної територіальної громади. До її складу увійшли три села - Їжівці, Чудей та Стара Красношора.

"До Красноїльської об’єднаної територіальної громади обирають голову з п'яти кандидатів. Відмінністю у сільських громадах Чудея та Красноїльська є те, що боротьбу між собою майже не ведуть політичні сили".  

Тарас Прокоп, координатор громадської мережі "Опора"

Текстовий та графічний блок Odoo

Проголосувати на дільниці прийшли 36% мешканців сіл, які увійшли до об'єднаних територіальних громад.

"Загалом вибори проходять спокійно, поки що особливих порушень не зафіксовано. Чесно кажучи, ми очікували більш млявої активності".

Тарас Прокоп, координатор громадської мережі "Опора"

Деякі виборці великих надій на позитивні зміни після об'єднання сіл не покладають.

"Очень многие люди не очень довольны тем, что два больших села, довольно таки больших по масштабам Украины, вдруг объединяются. И нет абсолютно никакой уверенности, что при таком раскладе будет что-то лучшее".

Лариса Вашкеба, мешканка села Чудей

Текстовий та графічний блок Odoo

За результатами підрахунку голосів, головою Чудейської об'єднаної територіальної громади став колишній голова Їжівської сільради - Анатолій Піцул. Головою Красноїльської ОТГ обрали Драгуна Степана, самовисуванця, заступника голови Красноїльскої селищної ради.

Зазначимо, що вже 18-го грудня на Буковині відбудуться вибори ще в 4-ох новостворених громадах. А саме:

- Вашківецькій міській об'єднаній територіальній громаді, яка включає в себе Вашківську міську раду, Замостянську та Карапчівську сільські ради.

- Вижницькій міській об'єднаній територіальній громаді, яка включає в себе Вижницьку міську раду, Багнянську, Виженську, Іспаську, Міліївську, Черешенську та Чорногузівську сільради.

- Тереблеченській сільській об'єднаній територіальній громаді, яка включає в себе Тереблеченську та Синьовецьку сільради.

- Сторожинецькій міській об'єднаній територіальній громаді, яка включає в себе Сторожинецьку міську раду, Банилово-Підгірнівську, Бобовецьку, Давидівську, Зруб-Комарівську, Костинецьку, Новобросковецьку, Панківську та Слобода-Комарівську сільські ради.

Текстовий та графічний блок Odoo

Схожі публікації