США схвалили постачання протитанкових комплексів Javelin в Україну

Закон про постачання летальної зброї в Україну був прийнятий в США в 2014 році

Про головне

Ярина Боринець

Державний департамент США схвалив можливу поставку в Україну протитанкових комплексів Javelin на загальну суму 47 мільйонів доларів

Відповідне повідомлення було направлено в американський Сенат.

Про це повідомляється на офіційному сайті Агентства по оборонній співпраці США.

В рамках договору в Україну запропоновано відправити 210 ракет і 37 пускових комплексів (у тому числі два для розбору на запчастини). США також нададуть можливості для навчання і перевезення комплексів Javelin.

Профільне агентство Пентагону відзначило, що поставка Javelin не вплине на "базовий військовий баланс" в регіоні.

"Запропонована закупівля сприятиме зовнішній політиці і національній безпеці США, поліпшивши ситуацію з безпекою на Україні. Системи Javelin допоможуть Україні вибудувати довгострокову оборону свого суверенітету і територіальної цілісності відповідно до необхідних вимог".

Агентство по оборонній співпраці США

Україна протягом останніх років домагалася від США поставки протитанкових комплексів - в тому числі для використання в конфлікті в Донбасі, де у проросійських сепаратистів є бронетехніка.

Закон про постачання летальної зброї в Україну був прийнятий в США в 2014 році, але почав застосовуватися тільки при президенті Дональда Трампа. В кінці 2017 року США схвалили постачання на Україну снайперських гвинтівок.

Джерело фото

Схожі публікації