Софія Мадич розповіла чернівчанам про подорожі далеким Непалом

Мандрівниця поділилась деталями безпечної та захоплюючої подорожі до Непалу

Про головне

Галина Волощук

5 червня у Літературному целанівському центрі відбулась тревел-зустріч із Софією Мадич «Далекий Непал. Країна засніжених Гімалаїв»

Софія Мадич - мандрівниця, автор проекту Navkolo – Tur з Софією Мадич, організатор групових турів в Непал.

Дівчина ще зі шкільної парти мріяла побачити гору Еверест. У 2017 році її мрія здійснилась. Тоді вона вперше потрапила у Непал. Під час лекції мандрівниця розповіла, які перешкоди траплялись у неї на шляху. Софія радить їхати в Непал восени або весною, адже восени після сезону дощів краще видно гори, а весною все цвіте. Також це період фестивалів.

«Місцеві розповідали, що коли там зима, то випадає стільки снігу, що вони самі сходять вниз. Тоді непальці на висотах не живуть».  

Софія Мадич, мандрівниця

Також важливою частиною подорожі є безпека. Софія радить брати із собою бутильовану воду, обов’язково мити овочі та фрукти, та не їсти в підозрілих місцях. Хоча з власного досвіду мандрівниця розповідала, що коштувала вуличну їжу і все було добре. Також важливою частиною безпеки є гігієна та щеплення проти такого виду хвороб, як поліомієліт, гепатит, тиф, якщо їхати в тераї. Тераї – це смуга заболочених луків, саван та лісів біля підніжжя Гімалайських гір. Також потрібно купити таблетки «Делагіл» проти малярії.

«Щодо крадіжок. Одного разу я збиралась на літак, і згадала, що забула свою сумку з найнеобхіднішими речами внизу, ще перед реєстрацією. Я вже думками розпорощалась зі своєю сумкою, але повернулась назад. Підбігла до поліцейської та спитала де вона. Вона почала мене розпитувати якого кольору сумка, що там було. Але я так поспішала на літак, що відповідати не мала часу. Вона тоді сказала: «Ви що, не чули? Вас кликали 4 рази!», а я навіть не слухала бо думала, що все біля мене. Але це кликали мене. Мою сумку знайшов непалець, який сів на моє місце, і віддав її поліцейській. Я хотіла йму подякувати, але він вже пішов. В мене не було такого досвіду, щоби вкрали щось, але краще завжди перестрахуватись».   

Софія Мадич, мандрівниця

Софія зауважує, що перед поїздкою потрібно тренуватись, адже туристи у горах постійно ходять пішки. Через те, що там сходи, це велике навантаження на коліна. Потрібно обов’язково присідати, займатися плаванням, виконувати гартувальні та статичні вправи. Також мандрівниця неодноразово наголосила на тому, що краще купити дорожчу страховку, яка оплачуватиме всі послуги, адже якщо щось трапиться, ви витратите більше грошей.

Трансляцію події дивіться за посиланням.

Фото Галини Волощук

Схожі публікації