Скупчення сміття у Львові: ситуація загострюється

У місті зібралося понад 8,5 тисячі тонн відходів, які нікуди вивезти

Про головне

Оксана Чорна

Комісія з надзвичайних ситуацій Львова ще раз звернулася до президента і прем'єр-міністра з проханням про введення в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації

17 червня поліція знову затримала та намагається повернути до Львова вантажівки з легальними документами на вивезення сміття з міста Львова.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив Львівський міський голова Андрій Садовий. Також він наголосив, що ситуація зі скупченням сміття у місті стала критичною.

"Комісія з надзвичайних ситуацій Львова вкотре звернулась до Президента та Прем'єр-міністра з проханням про запровадження в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації. На всі попередні звернення - тотальний ігнор та "хі-хі". Вершина цинізму - це облава поліції і вилучення документів та всіх попередніх протоколів комісії НС. Тим часом в місті 8500 тон невивезених ТПВ (це 850 вантажівок), які нема куди вивозити. Ситуація критична".

Андрій Садовий, Львівський міський голова

Водночас прем'єр-міністр Володомир Гройсман звернувся до всіх керівників місцевої влади в Україні з проханням тимчасово приймати львівський сміття на своїх полігонах.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Хочу зараз попросити всю країну: шановні колеги, міські та сільські голови, голови ОДА, якщо до вас, випадково, звернеться голова міста Львів Андрій Іванович Садовий за допомогою в певний період часу з вивезенням сміття зі Львова, я вас дуже прошу, будь ласка, якщо ви можете це зробити, допоможіть".

Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

При цьому Гройсман підкреслив, що дуже важливо отримати відповідь від мера Львова, за який час він може вирішити проблему всередині регіону - побудувати сміттєвий полігон на одному із запропонованих у Львівській області 14 земельних ділянок.

Глава уряду додав, що готовий виділити 50 млн грн з резервного фонду Кабміну на облаштування такого полігону.

Як повідомила "Українська правда", у понеділок на погоджувальній раді у парламенті лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування протесту, звинувативши владу в "знущанні над Львовом і його керівництвом". Він має на увазі ситуацію із скупченням сміття в місті.

За інформацією Львівської міськради, на сьогоднішній день у Львові зібралося понад 8,5 тисячі тонн відходів, які нікуди вивезти.

Джерело фото

Схожі публікації