Ситуація зі снігом у Чернівцях під контролем

На щотижневому брифінгу Олексій Каспрук подякував підприємцям, які долучились до прибирання вулиць

Про головне

Diana

Підприємців, які не прибиратимуть сніг, штрафуватимуть

Відповідне доручення Інспекції з благоустрою, яка наглядатиме за дотриманням порядку і складатиме протокол у випадку недотримання, вже надане міською радою. Про це 14 листопада повідомив міський голова.

"У нас, на відміну від наших сусідів, громадський транспорт не зупинився. Так, були проблеми та певні недоліки, але загалом ситуація була контрольована. Виникли деякі проблеми через повалені дерева, деякі будинки були відключені від теплопостачання, але із негодою ми впоралися, адже почали працювати ще у суботу після обіду".

мер Чернівців

Каспрук також наголосив, що комунальники працювали ще з суботи, і саме тому рух транспорту не був зупинений. І це при тому, що за добу випала півторамісячна норма. А щоб уникунти можливого транспортного колапсу у понеділок, 14 листопада, у чернівецьких школах цей день зробили вихідним.

Текстовий та графічний блок Odoo

«Із усіх вулиць, які є в нашому місті, ми повинні прибрати 133. У першу чергу ми повинні забезпечити прибирання центральних магістралей, об’їзних вулиць та автобусних і тролейбусних маршрутів. За весь цей час нам надійшло лише 2 телефонних виклили: від маршрутів №6 та №19. Там проблеми були ліквідовані».

  Михайло Ігнатьєв, начальник КП "МіськШЕП"

Під час зустрічі із журналістами міський голова додав, що передчуває, що його вето на сесії міської ради 15 листопада депутати подолають. Тому готується звернутися по допомогу до суду.

Також 13 листопада на сайті служби автомобільних доріг в чернівецькій області з’явилося повідомлення про те, що у зв’язку з погодніми умовами прийнято рішення про повне закриття руху транспортних засобів з 18 години 13.11.2016 р. на дорогах загального користування Путильського, Вижницького, Сторожинецького, Кіцманського, Глибоцького, Герцаївського та Заставнівського районів.

А вже 14 листопада голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук прозвітував про стан доріг.

«Ніхто не вповноважував Ігоря Гаха (керівник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, - ред.) давати таке повідомлення. Але мова йшла про обмеження, якщо є в цьому необхідність. Практично це всі зрозуміли як обмеження. Хоча пізніше ми і по районах дали вказівку стосовно того, що не можна закрити, тільки обмежити. Ситуація в області в цілому під контролем. Ті обриви, відсутність проїздів до окремих населених пунктів у більшості ситуація значно краще вирівнялась. За попередніми даними, поки що повністю непідключеними залишаються до електроенергії 26 населених пунктів і частково ще 14. Під’їзди є практично у всіх районах області. За винятком Сторожинецького і Глибоцького районів. В принципі я вважаю, що всі служби спрацювали задовільно».

губернатор Чернівецької області

Фото Максима Козменка.

Схожі публікації