Сервісний аккаунт Telegram розіслав повідомлення про мітинг проти блокування месенджера 30 квітня

Захід погоджено з московською мерією

Про головне

Ярина Боринець

Офіційний сервісний акаунт Telegram розіслав користувачам в Росії повідомлення про акцію проти блокування месенджера, яка пройде в Москві 30 квітня

Про це пише "Медуза".

Повідомлення містить посилання на запис засновника Telegram Павла Дурова - перший в його російськомовному телеграм-каналі, який був створений 29 квітня. Дуров називає мітинг 30 квітня "історичним шансом для москвичів висловити спільну позицію".

"Хтось скаже, що мітинг нічого не змінить. Це не так. Росія знаходиться на роздоріжжі - повномасштабна цензура ще не була введена. Якщо не діяти, Росія втратить Telegram і інші популярні сервіси. Ваша активна участь може змінити хід історії".

Павло Дуров, засновник Telegram

30 квітня в Москві на проспекті Сахарова пройде мітинг проти блокування Telegram, який організовує Лібертаріанська партія Росії. Захід погоджено з московською мерією.

Офіційний сервісний акаунт Telegram 22 квітня розіслав російським користувачам пропозицію о сьомій годині вечора запустити з вікон паперові літачки. Дуров заявив, що це акція на підтримку вільного інтернету, приурочена до сьомого дня блокування Telegram в Росії.

Засновник Telegram призначив ще одну акцію з літачками на сьомій годині вечора 29 квітня, але до неї долучилось значно менше людей, ніж тиждень тому.

Джерело фото

Схожі публікації